Ditt beräknade BMI-värde är: 22

BMI-värde: 22 - bra eller dåligt?

Ditt BMI-värde är: Normal

Vikt: 55 kg
Längd: 158 cm

Normalvikt

Ett BMI-värde på 22 klassas av Världshälsoorganisationen (WHO) som Normalvikt

Resultatet av mätningen visar att du har normalvikt i förhållande till din längd. Utifrån dessa värden ser du ut att ha en bra balans mellan muskelmassa och kroppsfett. Du behöver inte minska din vikt genom någon typ av bantning eller kostförändring. Försök att hålla ditt BMI på denna nivå för att bibehålla god hälsa.

Emellertid är det alltid bra att se över ens kosthållning, det går alltid att göra små förändringar som potentiellt kan förbättra din livskvalité och livslängd. Det rekommenderas att du fortsätter din fysiska aktivitet på nuvarande nivå, eller kanske till och med ökar den för att bli starkare, få bättre kondition samt förbättra ditt allmäntillstånd ytterligare. En ökning av den fysiska aktiviteten är nyttigt för dem i den övre delen av intervallet.

Är du yngre bör du ligga i den nedre delen av intervallet 18,5 – 25.

Är du i 40-års åldern eller äldre så är det mer acceptabelt och inte lika oroväckande att ligga i den övre delen av intervallet. Längre ner på denna sida kan du läsa mer om samt beräkna ditt ålderjusterat BMI.

Du kan läsa mer om din klassificering undervikt här.


Beräkna åldersjusterad BMI

Ålder: år
Kön:

Genom att ange din ålder och kön kan du få en mer noggrann klassificering och beräkna ditt åldersjusterade BMI, vilket är känt som Age Adjusted BMI (AA-BMI). AA-BMI bygger på både vetenskap och empiriska data.

I grunden gäller det att ju äldre en person är desto mindre hälsofarligt är det med övervikt. Det som i normalfallet anses som en övervikt för en ung person kan betraktas som normalvikt för en äldre person. Här kan du läsa mer om BMI hos äldre personer.


Virtuell BMI-kalkylator

BMI 55 kg och 158 cm på BMI-kalkylatorn

Beräkna kaloribehov

Ålder: år
Kön:

En individs kaloribehov beror på kroppsmassans storlek och aktivitetsnivå. Det finns även en skillnad mellan kvinnor och män. Behovet av antalet kalorier varierar beroende på vikt, ålder samt graden av fysisk aktivitet.

Fyll i ålder och kön i kaloriräknaren ovan för att du räkna ut hur många kalorier du behöver per dag vid olika aktivitetsnivåer.

Läs mer om kaloriförbrukning och kaloribehov här.


Kolla ett annat värde

Vikt: kg
Längd: cm


Läs mer om BMI:

Läs mer om påverkande faktorer för BMI:

Läs mer om BMI klassificeringar: